Voor de tuin

Ook voor de tuin kun je op vlooienmarkten terecht. Soms staan er echte winkels met een kraam die proberen hun spullen te slijten. Zie ook de video over rommelmarkten:

Gebruikte hekwerken

Voor een woning zijn een aantal hekwerken geschikt en is gaashekwerk het goedkoopst. Deze vind je soms ook op een rommelmarkt en gaat het om een paar delen van het hek. Maar door een wat hoger gaashekwerk neer te zetten, schrik je gelegenheidsinbrekers en vandalen af. Het is eerder een psychologische barrière. Het gaas is relatief gemakkelijk kapot te krijgen. Een betere optie is een spijlenhekwerk, waarbij vierkante spijlen het stevigst zijn. Je kan de spijlen aan de bovenzijde van het hek uit laten steken, zodat onbevoegden niet snel over het hek zullen klimmen. Een andere goede optie is een dubbelstaafmat hekwerk. Dit is ook erg steviger, maar is net wat transparanter en minder opvallend dan een spijlenhek. Daardoor oogt het vriendelijker.

Zonnescherm voor de tuin

Zonneschermen doen denken aan ijswinkels op vakantie en terrasjes in de zon. Dit gevoel kun je ook thuis krijgen door een zonnescherm te plaatsen. Deze schermen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, je kunt er zonnestralen mee tegenhouden waardoor het binnen een stuk behaaglijker wordt en je buiten een plek creëert waar je de gehele zomerdag beschut kunt zitten. Vooral voor tuinen of ramen op het zuiden kan dit echt een uitkomst bieden. Zonneschermen zijn er in allerlei vormen, maten en uitvoeringen en hier vind je alle informatie die te maken heeft met het bekostigen ervan.